shopping-cart cart-plus chevron-up chevron-down clock-o play-circle-o music bullhorn link bandcamp facebook instagram

Wagonmaniac logo

De Delvers

De Delvers picture

De Delvers is een Nederlandstalig nachtorkest met als uitvalbasis Noeveren (Boom).


Tussen de restanten van steenbakkerijen, arbeiderswoningen en ringovens laten De Delvers hun eerste kreten op de wereld los: een eigenzinnige mix van korte, hoekige postpunk en new wave-nummers in het Nederlands, badend in echo's van de jaren 80, zonder nostalgisch te klinken. Van donkere kinderrijmpjes over de troostende kracht van de nacht, odes aan het niet-weten tot maatschappij kritische nummers vol bespiegelingen over de tijd waarin we ons bewegen.

De Delvers brengen eind december 2018/begin 2019 hun, in de alternatieve muziekpers en donkere scène fel bejubeld, debuutalbum uit in eigen beheer. Er volgt Airplay en albumbesprekingen op de belangrijkste alternatieve en underground radio zenders in België en Nederland (o.a Radio Centraal, Radio Scorpio, Kinkystarradio, Pinguin Radio, Studio Volta...). Tot grote verbazing van de band zelf schopt het debuutalbum van De Delvers het tot alternatief album van de week op Indiexl (Nederland) en op Urgent.Fm (radioprogramma 'Poolijs').
In September 2019 komt het album ook uit op vinyl in een samenwerking met Music Media Corner(BE) en Variaworld(NL). De Delvers stellen het album voor op de grootse eendaagse platenbeurs van Europa in de Ijselhallen in zwolle en het brengt hen ook naar Concerto Amsterdam.
Met hun optredens bouwen De Delvers verder aan een stevige live reputatie met gesmaakte doortochten op o.a de Gentse Feesten en op 'A Tribute To Siglo XX' waarvoor ze enkele nummers van de legendarische Postpunk band in het Nederlands bewerken.

Eind 2019 brengen ze de losse single 'Poolnacht' uit waar ze zich van hun meest melodische kan laten horen. De Single schopt het tot 'Dagelijks Brood' in DaMusic en tot 'Beltoon' in muziekmagazine Luminous Dash. In dit laatste magazine krijgt de single ook een plek in hun jaaroverzicht met de tien beste Belgische 'Single releases' van 2019. Voor de muziekredactie bevestigen De Delvers met deze single dat ze uniek zijn in België. Ook in het radioprogramma 'De Dag Des Oordeels' komen De Delvers met hun eigenzinnige mix van postpunk en new-wave terecht in de uitzending 'The 2019 Retrospective' die het beste bundelt van 2019 binnen het donkere genre.

Begin 2020 start het Nachtorkest met een aantal losse opnames. Zo nemen ze op vraag van Urgent Fm(radioprogramma Poolijs), naast verschillende Nederlandstalige bands, een bewerking op van een nummer van Raymond Van Het Groenewoud voor een unieke feestuitzending voor zijn zeventigste verjaardag. De Delvers bewerken 'Lied van de zee'...en dan valt zoals voor iedereen alles stil. Of toch niet helemaal. De Delvers delen een aantal live opnames, staan op verschillende online Festivals (waaronder het International Wave Invasion Festival & Dafestival), en er volgt heel wat airplay. Zo worden ze opgenomen met hun nummer 'Wij worden wakker' in de playlist #ikluisterBelgisch op Studio Brussel, spelen ze het virtuele voorprogramma van het festival radioprogramma ‘Rock Willy’ met Marcel Vanthilt op Willy Radio en worden van straat geplukt door de Duitse Radiozender Flyflew Radio.
En De Delvers ze delven voort...Eind 2020 brengen De Delvers 2 bewerkingen in het Nederlands uit van de legendarische Belgische Wave band Siglo XX: Obsessies(naar Obsession) en Fluisteringen (naar Whispers). Hiervoor krijgen ze lovende reacties en komen ze o.a terecht in de muzieklijst 'Signalement X Knack Focus' de Muzikale lijst van de muziekredactie van Knack Focus magazine.En De Delvers delven voort.

In 2O21 verovert het Nachtorkest een plek op de affiche van het gerenommeerde Sinner's Day Festival waar ze prijken tussen grote namen uit de binnen-en buitenlandse donkere scène. Met hun Nederlandstalige postpunk, recht uit het hart, weten ze steeds meer zielen voor zich te winnnen en schrijven ze mee aan een toekosmtige generatie donkere belpop. Momenteel werken De Delvers vanuit de ondergrond verder aan hun tweede album. Ben jij klaar voor de duistere dans?

Media