Wagonmaniac

I Do I Do - More Light

I Do I Do - More Light front cover

Indie rock uit ‘middle of nowhere’-stadje Tielt - is wat de groep ‘I Do I Do’ op hun tweede plaat “More Light” aan het grote publiek komt presenteren. Hun debuutalbum “None” verscheen in 2006 en werd in Cambridge, Massachusetts opgenomen door producer Chris Brokaw.

‘I Do I Do’ is ontstaan uit de as van de groep ‘Land’ die in 2002 als ‘Humo’s Rock Rally’-finalisten hun piek in bekendheid hebben bereikt. Zanger-gitarist Stefaan Decroos verzocht in 2004 ‘Land’-bassist Jonas Tournicourt om gitaar te komen spelen in deze nieuwe groep en voormalig ‘Karate’-bassist Jeff Goddard nam de bas voor zijn rekening. Ex-‘Land’-drummer Stephan Spriet vervolledigde ‘I Do I Do’.

Het nieuwe album “More Light” werd in de loop van 2009 in studio’s in Tielt en Gent opgenomen en bestaat uit dertien door Stefaan Decroos geschreven composities. Hij waakte er over dat de melodie steeds nadrukkelijk op het voorplan aanwezig is in de rockliedjes en ook ettelijke toffe gitaarriffs huisvesten.

‘I Do I Do’ spiegelt zich aan jaren ’90 bands als Sebadoh, Dinosaur Jr. en Pavement. Dat is een sound die inderdaad in grote mate aanwezig is in songs als “The Wheel Is Molten”, titeltrack “More Light”, de instrumentale postrocker “She Still Lacks Coordination” en in het zacht gezongen “Nimble (In Spring)”. “Any Kind Of Blues” doet ons anderzijds meer denken aan alt.countryster Jeff Tweedy en zijn band ‘Wilco’.

De tussen de gezongen nummers toegevoegde instrumentale, door Stefaan Decroos op akoestische gitaar gespeelde instrumentale tracks “Impure”, “Rooftop Observatory Blues”, “Onwards, Love!”, “Moist March” en “Content” zijn stuk voor stuk sterke filmische soundtracks.

- rootstime.be